Čokoladni cheesecake koji će vas oduševiti svojim okusom i teksturom. Jednostavan je za izradu, ali vrlo bogatog okusa!
Čokoladna torta s lješnjacima
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
- 120 g drobljenih Digestive keksa
- 30 g tamne čokolade
- 50 g maslaca
Nadjev
- 230 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 500 g krem sira
- 125 ml milerama
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 120 g lješnjaka - tostiranih i sitno narezanih
Upute
Podloga
- Kekse usitnite, čokoladu naribajte i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte.
Nadjev
- Pećnicu ugrijte na 160°C.
- Otopite maslac i čokoladu, maknite s vatre i pomiješajte s mileramom i sirom.
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu.
- Na samom kraju umiješajte lješnjake i smjesu izlijte u kalup preko podloge od keksa.
- Tortu pecite 1 sat i 30 minuta te dobro ohladite prije serviranja.
- Ukrasite je prema želji: prelijte glazurom, posipajte kakaom...
Originalan recept by: Ana Ugarković
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar