Unesite malo sunca i topline u vaše domove ovim sjajnim desertom punjenim kremom od limuna i prekrivenim lepršavom sjajnom meringom!
Muffini s limunom i meringom
Priprema 50 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 18 kom
Equipment
- Kalup za muffine
Sastojci
Tijesto
- 180 g brašna
- ½ praška za pecivo
- prstohvat soli
- 125 g šećera
- 100 g maslaca
- aroma vanilije
- žlica limunove korice
- 400 ml jogurta
Limun curd
- 4 žumanjka
- 200 g šećera u prahu
- 80 g maslaca
- 100 ml soka od limuna
Talijanska meringa
- 120 ml vode
- 180 g šećera
- 3 bjelanjka
- prstohvat soli
Upute
Tijesto
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- Mikserom dobro izradite maslac i šećer te dobivenoj smjesi dodajte jedno po jedno jaje.
- Sada naizmjence dodajte brašno i jogurt te dobro promiješajte smjesu dok ne postane glatka.
- Napunite košarice za muffine do ⅔ visine i pecite ih na 190° oko 25 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Kada se ohlade napravite u svakom muffinu rupicu koju napunite kremom od limuna.
Limun curd
- Šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi s debelim dnom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati.
- Kuhajte kremu nekoliko minuta i ostavite da se malo ohladi prije punjenja muffina.
- Napunite ih pomoću dresir vrećice.
Talijanska meringa
- Stavite kuhati vodu i šećer dok ne dostignu temperaturu od 119°C ili ako je nemate čime izmjeriti dok tekućina ne postane gusta i ljepljiva.
- Posebno izmiksajte prstohvat soli i bjelanjke te im polako umiješajte vruću smjesu vode i šećera.
- MIkserom dobro izradite smjesu bjelanjaka i miksajte dok se ne prohladi tj. dok ne bude glatka pod prstima.
- Pomoću ukrasnih nastavaka ukrasite vaše muffine s finom sjajnom meringom.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar