Lagana, sočna i ukusna torta od sira u kojoj ćete, sigurna sam uživati!
Originalan recept za nju možete pronaći ovdje: http://www.abcsir.hr/kuham-s-ABC-sirom/najfinija-torta-od-sira/31-1-7
ABC torta
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
- 200 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 70 g šećera
- žumanjak
- prstohvat soli
- kora limuna - naribana
Krema
- 500 g svježeg ABC sira
- 500 ml slatkog vrhnja
- 4 žumanjka
- 200 g šećera
- 1 ½ želatina + 4 žlice hladne vode
- 250 ml mlijeka
- prstohvat soli
- limun - ribana korica
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta.
- Kada se tijesto malo ohladilo razvaljajte ga na dva kruga veličine kalupa i pecite na 200°C oko 10 minuta.
Krema
- Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.
- Dok je mlijeko još vruće dodajte mu želatinu koja je nabubrila u hladnoj vodi da se otopi.
- Neka se krema lagano hladi dok vi napravite šlag od slatkog vrhnja i mikserom izradite sir.
- Sve sastojke pomiješajte s kuhanom kremom.
Postupak
- Na ukrasni tanjur stavite koru i obruč od torte te izlijte kremu na donju koru.
- Tortu prekrijte gornjom korom i ostavite u frižideru da se dobro stisne.
- Posipajte je šećerom u prahu i ukrasite prema ukusu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar