Što reći o njoj, a da to već niste čuli ili kako je prezentirati, a da to već niste vidjeli?
Oni koji su probali mađaricu po ovom receptu znaju o čemu govorim, a vama preostaje da je napravite sami. Recept za kore je odličan jer se lagano radi s njima dok je krema standardno dobra! Ako tražite recept za mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas!
Mađarica
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 2 hours 30 minutes
Sastojci
Kore
- 150 g maslaca ili margarina
- 600 g glatkog brašna
- 250 g šećera
- 200 g plavog kiselog vrhnja
- 2 jaja
- prašak za pecivo
Krema
- 1 ½ l mlijeka
- 120 g oštrog brašna
- 450 g šećera
- 3 žlice kakaa
- 2 vanilin šećera
- 150 g margarina
- 50 g maslaca
Glazura
- 200 g čokolade
- 125 g margarina
Upute
Kore
- Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada.
- Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih izbodite vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje.
- Pecite kore na 200°C oko 14 minuta.
- Ostavite ih da se ohlade dok vi radite kremu, ali ih nadjenite isti dan jer sam primjetila da su sklone pucanju ako ih napravite dan ranije.
Krema
- Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko stane kuhati.
- Kada se krema ohladi dodajte joj margarin i maslac, dobro je izradite mikserom te njome premažite kore.
Glazura
- Otopite sastojke glazure i premažite je preko gornje kore te ostavite da se dobro stisne prije rezanja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar