Sigurno još samo jedan recept u nizu za predivne kiflice, ali dobro ga proučite jer zaista bi bila šteta ne isprobati ga. Ovo tijesto je fantastično i lako ga možete prilagoditi i nekim svojim receptima i idejama. Kiflice su tako mekane i slasne da vas naprosto moraju osvojiti!
Mekane domaće kiflice
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 64 kiflice
Sastojci
- kg glatkog brašna
- žlica soli
- žlica šećera
- 200 ml ulja
- 600 ml mlijeka - odvojiti 200 ml za kvasac
- svježi kvasac
Upute
- Prvo treba napraviti kvas: u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima.
- Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.
- Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti.
- Svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180°C.
- Meni su najbolje kada su prazne ali svakako ih možete puniti po izboru sa šunkom, sirom...
Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano, a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar