Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha.
Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo premazan blagim slojem maslaca!
Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač!
Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati!
Kruh s maslacem
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 2 kom
Equipment
- Uski kalup za pečenje kruha
Sastojci
- 400 ml tople vode
- svježi kvasac + žlica šećera
- 50 ml otopljenog maslaca
- 2 žličice soli
- 100 ml sirutke ili jogurta
- 800 g glatkog brašna
Upute
- Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto te ga ostavite da se diže sat vremena.
- Razvaljajte tijesto u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
- Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza.
- Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu. Pecite ih na 200°C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u toplu koru kruha.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar