Medena pita koja će vas sigurno odvesti u prošlost, u fantastične doživljaje nekih starih vremena. Mekane mirisne kore i baršunasta lagana krema zadovoljiti će i najizbirljivija nepca. Nemojte ga raditi samo za blagdane, uživajte u njemu tijekom cijele godine.
Medena Kata
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Sastojci
Kore
- 2 jaja
- žlica masti
- 2 žlice meda
- 3 žlice mlijeka
- 150 g šećera
- 450 g oštrog brašna
- mala žličica sode bikarbone
Krema
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice brašna
- 2 vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
Upute
KORE
- Jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto.
- Razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200°C. Olakšajte si tako da ih odmah razvaljate na papiru za pečenje, pa samo skupa s njim prebacite u lim, izbodite koru s vilicom i pecite.
- Ohladite ispečene kore, ali premažite ih kremom isti dan jer sam primjetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije.
Krema
- U vruće mlijeko zakuhati brašno i vanilin šećer te ohladiti.
- Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi.
- Postupak izrade: kora-pola kreme-kora-marmeleda od šljiva-kora-ostatak kreme-kora.
- Pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom. Svakako je ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar