Ova ukusna pita koja je gotova za tren ugodno će vas iznenaditi svojim okusima, a možete je raditi s raznim sezonskim voćem!
Vruća i hrskava, a ujedno i osvježavajuća, svakako je morate isprobati!
Tarte Tatin s kruškama
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Tava ili kalup koji može u pećnicu
Sastojci
- list gotovog razvaljanog lisnatog tijesta - može li lakše?
- 3 kruške
- 120 g maslaca
- 5 žlica šećera
- žlica arome vanilije
- žličica cimeta
Upute
- U posudi koja ide u pećnicu prvo na vatri otopite maslac i dodajte mu šećer.
- Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete fini karamel i dodajte mu cimet i vaniliju.
- Polovice krušaka posložite po karamelu i na laganoj vatri pirjajte još oko 15 minuta.
- Prekrijte voće s razvaljanim listom lisnatog tijesta i na nekoliko mjesta ga probušite s vilicom.
- Tako fino ušuškanu pitu stavite peći u pećnicu na 220°C dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.
Servirajte je uz sladoled, šlag, karamel preljev ili po vašoj želji…
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar