Tarte Tatin s kruškama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Tarte Tatin s kruškama

Ova ukusna pita koja je gotova za tren ugodno će vas iznenaditi svojim okusima, a možete je raditi s raznim sezonskim voćem!

Vruća i hrskava, a ujedno i osvježavajuća, svakako je morate isprobati!

Tarte Tatin s kruškama

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Tava ili kalup koji može u pećnicu

Sastojci

  • list gotovog razvaljanog lisnatog tijesta - može li lakše?
  • 3 kruške
  • 120 g maslaca
  • 5 žlica šećera
  • žlica arome vanilije
  • žličica cimeta

Upute

  • U posudi koja ide u pećnicu prvo na vatri otopite maslac i dodajte mu šećer.
  • Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete fini karamel i dodajte mu cimet i vaniliju.
  • Polovice krušaka posložite po karamelu i na laganoj vatri pirjajte još oko 15 minuta.
  • Prekrijte voće s razvaljanim listom lisnatog tijesta i na nekoliko mjesta ga probušite s vilicom.
  • Tako fino ušuškanu pitu stavite peći u pećnicu na 220°C dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.

Servirajte je uz sladoled, šlag, karamel preljev ili po vašoj želji…

Dobar tek i uživajte!

Tarte Tatin s kruškama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom